Verwarming

Bij Gielen Valère BVBA kan u terecht voor de installatie van centrale verwarming, vloerverwarming en verwarming op gas of stookolie.

Bovendien zijn wij ook uw ideale partner in het leveren en plaatsen van radiatoren, convectoren en sierradiatoren. 
Voor uw nieuwbouw- of renovatieproject werken wij als volgt: na een uitvoerige bespreking van uw project komen wij langs en zorgen voor een correcte installatie. Hierbij wordt steeds aandacht besteed aan uw wensen en noden die in de bespreking aan bod zijn gekomen. Tijdens de uitvoering houden wij steeds rekening met een goede afwerking. Wij laten de ruimte dan ook steeds netjes achter.

Gielen Valère BVBA installeert verwarmingsinstallaties in woningen, appartementen, winkels en bedrijven. Hierbij voeren wij steeds alle werken van A tot Z uit. Zo heeft u steeds één communicatiepartner wat de opvolging en uitvoering van uw project ten goede komt.

De warmtepomp

De grootste energieverbruiker in een woning is de verwarming. Meestal verwarmen mensen met aardgas of stookolie. Deze zijn niet zo milieuvriendelijk als hernieuwbare energie en tevens ook minder gunstig voor uw e-peil. Een warmtepomp stoot geen C02 uit en verbranden geen brandstoffen.
Grond-water warmtepompen maken gebruik van geothermie ofwel de grondwarmte. Die temperatuur is constanter dan de luchttemperatuur omdat ze deels afhankelijk is van de temperatuur van de aardkern (magma).
Een lucht/water warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en niet uit de grond. In tegenstelling tot een bodem/water warmtepomp, heeft u dus geen putboring of ondergronds buizennetwerk nodig. De buitenunit wordt in de tuin, op het dak of tegen de gevel van de woning geplaatst. De  eventuele binnenunit bevindt zich in de stookruimte.

Onze merken: Bosch, Nilan
 

De condensatieketel

Bespaar tot 35% extra door uw verwarmingsketel te vervangen door een condensatieketel. In deze ketel gaat geen rookpluimpje verloren. De rookgassen worden zo snel afgekoeld dat ze in vloeistof worden omgezet, condenseren, dat gebeurt in de warmtewisselaar. Bij een gewone hoogrendementsketel vliegen die rookgassen de schoorsteen uit. In een klassieke ketel schommelt de temperatuur van de uitlaatgassen rond de 250°C. In een hoogrendementsketel is dat nog slechts 130°C maar in een condensatieketel wordt de temperatuur gereduceerd tot ongeveer 50°C.

Dit is net voldoende laag om de rookgassen in vloeistof om te zetten en de warmte te recuperen. Ook de uitstoot van giftig CO en NOx, verantwoordelijke voor zure regens, wordt drastisch beperkt. Zelfs tot tienmaal minder, in vergelijking met een klassieke ketel.
Een condensatieketel rendeert 11% meer dan een hoogrendementsketel. Ten op zichte van een traditionele verwarmingsketel kunt u zelfs tot 35% besparen op uw energiefactuur.

Onze merken: Bosch

Radiatoren

Het werkingsprincipe van radiatoren is vrij éénvoudig: De CV-installatie maakt warm water aan dat verdeeld wordt over verschillende leidingen. Deze leidingen worden verbonden met radiatoren die terug te vinden zijn in elke kamer. Binnenin elke radiator is een klein doolhof gemaakt waar het water moet doorstromen. Dit doorstromen zorgt voor heel wat contact met het omhulsel zodat de radiator warmte kan absorberen en uitstralen in de te verwarmen kamer. Geribbelde en verticale onderbrekingen langs de buitenzijde zorgen voor meer contactoppervlakte met de buitenlucht wat de warmte uitstraling bevordert.

De prijs van een radiator wordt bepaalt naargelang de uitvoering en het vermogen.

Wij werken steeds met kwalitatieve radiatoren van de merken Henrad, Vasco en Radson.

Convectoren

Een convector is een verwarmingselement dat ervoor zorgt dat het in huis warm is. De warmte van het water uit de cv-ketel wordt afgegeven aan de lucht. Kenmerkend voor convectoren is dat de warmte voor een groot deel (ongeveer 90%) als warme luchtstroom wordt afgegeven. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd. De overige 10% is stralingswarmte. Convectoren zijn er in verschillende maten en kleuren. De belangrijkste voordelen van deze verwarming zijn:

  • Gelijkmatige warmte
  • Energiezuinig
  • Verwarming uit het zicht.

Convectoren zijn energiezuinig en dus aantrekkelijk als u graag op uw stookkosten bespaart. Er zit namelijk veel minder water in een convector dan in een gewone radiator, waardoor ze sneller opwarmen en afkoelen. Hierdoor is uw kamer snel aangenaam warm en wordt er geen energie verspild aan het naverwarmen van een ruimte waar u niet meer bent. In 10 minuten kan de temperatuur al 6 tot 8 graden stijgen of dalen. 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is esthetisch én verspreidt de warmte aangenaam en gelijkmatig. Precies in de zone waarin wordt geleefd. De warmte gaat dus niet tegen het plafond hangen — zoals bij een klassiek systeem. En je vloeroppervlak blijft volledig beschikbaar, zonder radiatoren.

Vloerverwarming werkt bij lage temperatuur. Daardoor bespaar je energiekosten. De grote spreiding onder het vloeroppervlak voorkomt stofverplaatsing. Plaats de vloerafwerking van je keuze: je vloerverwarming blijft optimaal werken

Vloerverwarming is aansluitbaar op een gas-, stookolie- of warmtepompinstallatie. 

 

Meer info?

Indien u meer informatie wenst of een gratis offerte wilt aanvragen, kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

CONTACTEER ONS

MEER INFORMATIE? BEL 0477 59 95 80

Cookies en privacy