Pelletketels en -kachels

Het fors stijgen van de energieprijzen, de schaarsere fossiele brandstoffen en de toenemende milieureglementen maakt dat wij gebruik gaan moeten maken van alternatieven. Naast de gewone brandstoffen kunnen we ook gebruik maken van houtpellets omdat dit hernieuwbare brandstof is. Hout zal er altijd zijn omdat er constant nieuwe bossen geplant worden. Wie kiest voor pellets hangt niet vast aan een leverancier. Je hoeft geen contracten te ondertekenen. Wanneer je van leverancier wilt veranderen komt daar geen aangetekend schrijven bij kijken. Je hoeft ook niet te kiezen tussen contracten met vaste of variabele tarieven. Wie zich wil losmaken van de prijzenpolitiek tussen energieleveranciers kiest voor pellets. 

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn kleine, cilindervormige staafjes vervaardigd uit onder hoge druk samengeperst houtafval van zagerijen. De pellets beantwoorden aan de stengste normen, zijn hernieuwbaar, CO2 -neutraal, geven een zuivere verbranding, zorgen voor lokale tewerkstelling en zijn bovendien 25 tot 50 procent goedkoper dan gas. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen hebben houtpellets een heel stabiele en lage prijs. De prijs is al jaren stabiel. Sinds 2002 is de pelletprijs per jaar met nauwelijks 2,5 procent gestegen, dat is minder dan de gemiddelde inflatie. Stookolie, gas en zelfs elektriciteit stegen in dezelfde periode bijna 6 tot 10 procent per jaar.

Moeten we vrezen dat het succes van de productie en verkoop van pelletinstallaties straks hetzelfde lot ondergaat als de markt van de zonnepanelen?
Helemaal niet! Door oversubsidiëring ontstond er in de markt van zonnepanelen een snelle maar onnatuurlijke groei. Toen de overheid deze subsidies stopzette kwam er ook aan de marktgroei abrupt een einde. Dat leidde onvermijdelijk tot faillissementen en het verlies van arbeidsplaatsen. Pellets kunnen vandaag niet op subsidies rekenen met als voordeel dat de subsidies ook niet kunnen wegvallen ...

Een milieuvriendelijke alternatief

Een pelletketel/kachel is milieuvriendelijk doordat het een CO2-neutrale uitstoot heeft. Het rendement is maar liefst 93%. Op 1 ton pellets is er maximum 1 kg asrest. Dit komt door de propere, optimale verbranding. Het jaarverbruik van een pelletkachel voor een oppervlakte van ongeveer 120m2 in hoofdverwarming komt neer op 3 ton pellets, slechts 750 euro.

De werking hiervan is zeer eenvoudig, je duwt op de startknop en de ketel/kachel doet alles automatisch. Ze zorgt voor de juiste hoeveelheid pellets en binnen een paar minuten start de verbranding. Het apparaat is zeer geluidsarm en is ook voorzien van een voorprogramma om automatisch op te starten. 
Zowel de ketel als de kachel kunnen zonder veel aanpassingen en/of breekwerk uw huidige ketel/kachel vervangen. Met dit soort ketel bespaart u al snel 50% op je stookkosten.

Meer info? 

De pelletkachel van Thermorossi, Cuba 12, is te bezichtigen in onze toonzaal. U kan deze komen bezichtigen na het maken van een afspraak via telefoon of e-mail.

Wil u al de producten van Thermorossi, Extraflame of Ökofen (enkel ketels), Rika (enkel kachels) bekijken, neem gerust een kijkje op www.thermorossi.com of http://www.lanordica-extraflame.com of http://www.okofen.be of http://www.rika.at

Kan u niet langer wachten? 

CONTACTEER ONS

MEER INFORMATIE? BEL 0477 59 95 80

Cookies en privacy